+420 703 404 004
petr@pribehrajske.cz

Na uvítanou…

IT pro ty, co umí hlavně jiné věci

Na uvítanou…

Každý začátek je těžký, svět není jen digitální a mírná dělostřelecká příprava našemu projektu určitě neuškodí. Když za mnou přišel kolega Vít Ruprich, zda bych mu nepomohl s počítači v jeho novém projektu, došlo mi, že bezpečnost informací je potřeba vysvětlovat lidskou řečí i manažerům. Jednak proto, aby to nebrali na lehkou váhu a jednak proto, aby neměli přehnaná očekávání, že to vyřeší pouze jejich IT, nějaká kouzelná krabička nebo to, že to přece řekli.

Proto jsem se dohodli na spolupráci a otevřeli toto téma v jeho magazínu Priority Business & Government. Myslím, že si oba uvědomujeme význam tohoto tématu a navíc nás tato spolupráce docela baví.

V letošním prvním čísle se proto Martin v článku Každá informace má svoji hodnotu a musí se chránit pokusil otevřít toto téma. Považujeme stanovení hodnoty nebo ceny toho co chráníme za zcela klíčové. Stejně klíčová je i identifikace rizik, tj. problémů, které mohou nastat.

Svou  iniciativu „Buď Cyber Fit!” uvedl Zdeněk Bínek ze společnosti Zebra Systems v článku Chceme zvyšovat povědomí ohledně rizik v kybernetickém světě, což je fajn a určitě stojí za to na to mrknout. Na obojí, na článek i webovky.

O tom, že ochrana informací není jen záležitost ajťáku se čtenáře magazínu pokouší přesvědčit pan ředitel Zděněk Přibyl ze společnosti SATUM Czech, který v článku Naší prioritou je ochrana klientů, poodkrývá možnosti pojištění kybernetických rizik.

Uvedeným tématům se budeme věnovat v dalších příspěvcích jak na našich stránkách, tak na stránkách magazínu Priority Business & Government.