+420 703 404 004
petr@pribehrajske.cz

Dočteno a jdeme na to

IT pro ty, co umí hlavně jiné věci

Dočteno a jdeme na to

Tak jsem tak nějak v poklidu a s rozmyslem dočetl návrhy, připomínky a hafo dalších věcí ohledně regulace NIS2, navštívil pár konferencí, těch s chlebíčky i těch on-line, bavil se s řadou lidí, procházel internety a došel k rozhodnutí, že je potřeba to začít brát trochu vážně. Protože tohle není cvičení. Opravdu ne.

Spolu s přáteli a kolegy jsme připravili a dále rozvíjíme projekt s názvem Kybernetická bezpečnost pro neajťáky, jehož hlavním cílem je srozumitelnou formou vysvětlovat tuto problematiku. Není to tak úplně určeno pro koncové uživatele, ale spíše pro management společností, který by se tím měl zabývat.

Ty věci se opravdu dějí a mám tak trochu podezření, že moderní metody boje se zlořády, jako je dělání, že o tom nevím, chycení se za ruce, semknutí se nebo přilepení se k tiskárně, nemusí tak úplně fungovat.

Projekt startujeme zítra 14. 3. ve Zlíně na konferenci „Kyberbezpečnost v regionech“ přednáškou na téma „Primární aktiva v kontextu regulace NIS2“. Považujeme správné pochopení této problematiky za zcela zásadní pro správnou implementaci systému řízení bezpečnosti informací, zejména, ale nejen, v kontextu připravované regulace. Máme signály od našich partnerů, klientů a potencionálních klientů, že nevykročili zrovna správnou nohou.

Takže nám držte palce. Přes víkend zapravíme zpětnou vazbu a problematiku více rozvineme na našich stránkách. V plánu máme i webinář, tak pokud vás problematika kybernetické bezpečnosti zajímá, hlídejte si termín konání nebo se rovnou přihlaste k odběru newsletteru.